Postavitev privatnih oblakov

Na slovenskem IT tržišču se vse bolj uveljavlja uporaba t.i. oblaka oz cloud computing. Vse več podjetij spoznava prednosti najema in uporabe IT sredstev kot storitev in zmogljivosti računalniškega procesiranja na internetu v nasprotju z nakupom in namestitvijo opreme za rabo v lastnem okolju.

Najem uporabniku omogoča uporabo storitev na klik in le toliko, kot v danem trenutku potrebuje. Pomembno je, da najemniku pričetek uporabe storitev ne predstavlja začetnega stroška z vidika nakupa programske in strojne opreme ter kasnejšega razvoja in vzdrževanja.

Podatkovni center podjetja I.T. Tim d.o.o. omogoča uporabnikom uporabo storitve po modelu 24/7 vse dni v letu. Podatkovni center vsebuje vse varnostne mehanizme, ki skrbijo za zaščito podatkov uporabnikov v oblaku, prav tako pa sistemi avtomatsko skrbijo za onemogočanje programskih in mehanskih okvar. Sistem je v celoti repliciran na ločeno tektonsko ploščo, kar nam omogoča ohranitev podatkov tudi ob naravni katastrofi.

Podatki v oblaku se vsakodnevno varujejo na zanesljive tračne sisteme in preko noči na alternativno lokacijo v oblaku.

Uporabnik storitev v oblaku več ni odvisen na lokacijo, ker lahko do svojih podatkov dostopa od koderkoli, tudi če preseli lokacijo podjetja, je ponoven priklop z nove lokacije popolnoma rutinsko in enostavno opravilo.

Naša ponudba ni paketna, saj se posvetimo vsaki stranki posebej in poskušamo skupaj poiskati najboljšo rešitev v danem trenutku. Zato z veseljem pričakujemo vaš klic, da se dogovorimo o podrobnostih ponudbe. Brezplačno naredimo analizo obstoječega sistema in nato predlagamo ustrezno rešitev najema v oblaku.

Ob najemu storitev lahko izbirate med različnimi operacijskimi sistemi na strežnikih ( Microsoft Windows Server 2008/2008R2/2012, Ubuntu, FreeBsd, Debian, CentOS, RedHat… ), različnimi nivoji najema poštnega nabiralnika na strežniku Microsoft Exchange 2013 ali na odprtokodnem sistemu, pravtako lahko pri nas najamete Microsfot SQL server za potrebe svoje poslovne aplikacije.

Našim strankam je na voljo tudi IP CENTREX.